Energetika LUPA

Nova uloga EFT u crnogorskom energetskom čvoru

Datum:12/01/2010 | Kategorija: Energetika LUPA | Nema Komentara »

vukhamovicEnergy Financing Team (EFT) iz Herceg Novog, članica istoimenog holdinga sa sjedištem u Londonu, prva je privatna kompanija koja je od crnogorske Regulatorne agencije za energetiku (RAE) dobila licencu za trgovinu električnom energijom. Praktično, to znači da je EFT u prilici da, ravnopravno sa EPCG, ponudi snabdijevanje električnom energijom svim potrošačima u Crnoj Gori izuzev onima iz kategorije domaćinstva. Oni pravo da biraju snabdjevača strujom stiču 2015. godine.

……………………………………………………………………………………………………………….detaljnije

A2A u Crnoj Gori

Datum:14/12/2009 | Kategorija: Energetika LUPA | Nema Komentara »

Nakon višemjesečnog rada, parlamentarna komisija za kontrolu privatizacije nije uspijela da donese zajednički zaključak o regularnosti procedure izbora partnera za djelimičnu privatizaciju i dokapitalizaciju EPCG i Ugovora koji je potom sklopljen sa italijanskom A2A.

……………………………………………………………………………………………………………….detaljnije

Šta će nam donijeti crnogorsko-italijanski energetski angažman

Datum:11/12/2009 | Kategorija: Energetika LUPA | Nema Komentara »

silvio_berlusconi1_0Bliži se 1. januar 2010, kada će italijanska A2A, kao manjinski vlasnik, zvanično preuzeti menadžment u Elektroprivredi Crne Gore.

PREDIGRA: Formalno, to je rezultat procesa djelimične privatizacije i dokapitalizacije koji je Vlada Crne Gore započela početkom godine, a nakon koga je A2A, za približno  420 miliona eura, postala vlasnik 43,7 odsto akcija EPCG.

……………………………………………………………………………………………………………….detaljnije

Investiciono-energetske igre

Datum:30/10/2009 | Kategorija: Energetika LUPA | Nema Komentara »

Morača dublja od Pive

branko_radulovicNe znam za koga aktuelna vlast čuva projekat Komarnice i Kruševa, da li za sebe ili svoje prijatelje, jer je taj projekat jeftiniji, daje veće efekte u proizvodnji struje, efekti od prodaje su višestruko veći nego kod Morače, a seizmički je bezbjedniji i ekonomski isplativiji, kaže profesor Branko Radulović. «Elektrane na Morači su atraktivniji projekat u odnosu na HE na Komarnici», odgovaraju iz Monistarstva ekonomije

……………………………………………………………………………………………………………….detaljnije